Friday, November 26, 2010

>>pandu cermat,jiwa sakit...haha

fuhhh...


arini mmg btl2 panaz aty la kn...


tyme nk cepat ni la tyme ni la de jek y wat hal kt tgh2 jalan raye kn....


dr BP sampai ke ruma aku kt mua,ade jek y wt taik...


begini kisahnye..


dala nk blek ni...


da janji ngn ibu nk balek sblm magrib ni...


tup2 kt tgh jalan adela mamat ni...


wat jalan raye 2 mcm jalan die lak kn...


sape y xpanaz beb...


nk je aku hon...


tp saba dulu saba...


ape dier wat dln kete 2 xtaw la...


tgk2,fuhhh...awek kt sebelah...


pttla slow motion semacam jek...


derrr...lu nk date pn jalan la tgh jalan derrr...


tumpukan la perhatian pd perjalanan anda..


lu bwk anak dare org 2...


lu boleh plak bwk mcm org xdek lesen kn..


kesian la kereta y berderet kt belakang lu derrr..


dala kiteorg nk motong mmg xley...


kete da semart da...


walaupon kancil...tp da semart da wrne putih...


no plat lu wa kenal la derrr..


JHM...


hak3..


haaaa...kete sape la nih...


huk3...


tp agak2 a...nk mgrib ni xreti2 nk blek kew...


bile sume kete y berderet balakang dier 2 dh potong termasuk aku...


aku pn meneruskan perjalanan...


di dlm perjalanan itu...


cewahhh..


mcm story telling la plak...


ade plak lg 1 kete y wt pasal...


bro ni a...


kete da mahal da..


honda accord dier bwk...


tp pehal la aku ase kete sorong lg laju dr kete dier...


aku pn xtawla ape mslh bro ni...


td bwk awek....


skg ni ape mslh bro ni pn aku xtawla..


nk je aku benti depan kete dier,turun,n tanye cmni...


'bro,pe mslh lu bro bikin taffic jem kt jalan kmpg ni...'


haissshhh...


nsb bek la aku ni bkn genster...


kalau aku ni gengster dalame da ak wt aku ase...


hahaha...


punyer la aku berusaha nk memotong...


tup2 bile aku potong,bro ni nga ckp kt tepon la plak...


pehhh...


mmg nk kne maki mamat ni...


kalu ye pon nk gado dgn bini dlm tepon...


xyahla tgh2 jalan..


benti la kt tepi jalan ke dlu...


xpn tggu smpi uma..


haaaa...gado la puas2..


xdek la nk myusahkn org len y terkandas sbb lu...


aiyarrrrrkkkk...


ape kes la...


aku pn memecut utk mngejar mase..


same jgk kerete proton di depan aku 2..


kiteorg same2 panaz a td dr bp smpi mua ni...


hahaha...


tup2,bile da nk smpi ade lg satu kete ni...


wat2 slow gak la...


kete mende pn aku xtawla...


dala ketenye segi2 pas2 warne oren plak...


kete mainan aku ase....


aku pn bertambah panaz la kn...


bole plak men break2 kn..


aku ngn kete proton dpn 2 da pnz aty jek dr td...


tp akhirnye smpi jgk aku ke destinasi...


pesanan ringkas kpd semua pemandu2...


mmg la pandu cermat jiwa selamat kn...


tp kalu da terlebih cermat...


bkn jiwa korg y selamat,bole jd sakit jiwa korg taw x..


haisssshhh...


jd pesanannye ialah...


memandu biar berpada2 la...


jgn la terlalu cermat n jgnlah terlalu gelojoh plak an...


kang masuk sungai xpasal2 myusahkan aku jgk nty...


at least pk la utk org len gak..


jalan 2 bkn korg y punyer...


kami nk gak smpi ke destinasi tepat pd masenye..


bis kalau da msg2 wat hal y mcm td...


mcmne la nk tepat mase kn...


harap sume dpt lah ambil ikhtibar ye...


haaa....tgk brader ni...lex jek nk drift..

nk cepat punyer pasal...hak3

tata tito lulu

Thursday, November 25, 2010

oh jiwang....

haaa....
kali ni wa nk citer y jiwang2 lak kn...
kah3...
eh...xdela...
bukan nk kate aku ni minah jiwang or minah bunge laaa...
juz nk kongsi pengalaman jek...
utk kebaikan jgk...
ni aku ade satu soalan ni...
ape perasaan korang la kn if bf korang ckp y org len lbh cun melecun dr korg...
ciap letak ranking no bape lg...
lg2 kalu bab2 ex dier kn..
mule la puji melebih senyum smpi ke telinga ngn...
y you'll ni ranking no bape kecantikan pn xtaw la kn...
xdek ranking agaknye...
pehhhh..mesti berapi tahap cipan kn korg bile dpt bf cmni...
hahahaa...
mesti punyer ade lelaki cmni...
sbb aku penah jumpe..
lalalala~
dlm aty korg msti ckp...
'eiii mamat ni...tawla aku xcantik,xcun,xmcm model,xyala nk puji org len lbh2 lak an..'
fuhhhh...
da agak da...hahaha...
wa pn penah kene mende y same maaa...
maklumla...
manusia mmg xperfect tp tuhan da jdkan setiap manusia ade kelebihan dier tersendiri...
kecantikan luaran itu xpenting y penting adalah dalaman...
tp kalau dua2 cantik lua dan dalaman..
itu kire aset la bg korg kn...
tp jgn disalahgunakan plak ye...
msti korang rase nk lemapang je muke bf korg bile dorg ckp dgn you'll cm2 an...
dgn wat muke sebel nye.korg pendam jek perasaan korg...
kang nk majok kang ckp kite ni ngade2 lak kan...
tp nk wt cmne,tp tgh panaz kan...
so...
ape bole wat??
jom check it out:
1.korg wat cool je....wat mcm korg xterasa lgsg...kalau da xtahan sgt nk mara,wat la ayat perli ckt,berbunyi begini..
'yelaaa...sy tawla sy sape...'
cmfrm bf korg rase serba sala punyer lah...
hahaha...
2.kalau dier dok puji2 lg,korg tgk..korg tenung muke bf korang 2 lame2..
ape korang nmpk??jerawat??oh...aku bkn suh tgk y 2 la...
aku suh korg perhatikan btl2 n ckp dlm aty mcm ni...
'awk pk,awk bangge2 sgt ex awk 2 lawa sgt,awk pk awk 2 hensem sgt la ea...'
hahahaha...pas2 cmfrm korg senyum sorg2 pas2...
hahaha...btl ape...
dier nk dok puji2 bangge2 ex dier lg lawa dr kite...n kite xbrape nk lawa...
bis2 dier pk dier 2 hensem sgt la nk dpt cun melecun mcm siti ke,fasha sanda ke tiz zaqyah ke kn...hellooo...cermin muke 2 dlu ok!!!
3.y penting korg jgn rase rendah diri...go on wif your life...dier saje je 2 nk tunjuk diri hebat sbb dpt awek cun2 selama ni..kirenye korg dikategorikan cun la jgk kn sbb dier pilih y cun2 jek...
so...ape y korg kene buat??
ubah penampilan ckt...
amek taw ap y dier xsuke atau dier suke...
mtk pndpt org y lbh pakar ok mcm kwn2 or keluarga ke...
pas2 korg leh la tunjuk pd dier y korg pn pandai bergaya ape walaupn xla cun mcm britney spears kn...
tp kene ingt...korg wat ni sume bkn utk dier jek...
tp utk diri korg gak...
if ade laki swit2 korg,dier xley a nk mara kn...
sape suh plh y cun2 kn...
so,kalu 1 day dier tggl korang pn,korg xrugi ape2 sbb korg dah byk brubah kpd kebaikan..
4.kebersihan diri...korg mesti jaga kebersihan diri especially bau badan(if y ade)...
n jgn mlz nk cuci muke ok....
wat itu shj da ckup..
sbb natural beauty itu lbh berharga...
hahahaha~
5.eh3...aku ni da lebih2 da....aku bknnye nk bg tips kepe...
sbnrnye cume nk share pengalaman ap y aku wat selama nih...
hahahaha..~
sume y korg wat 2 terpulang la...
sbb aku ni pn pnh kene benda y same...
jd kdg2 rendah diri 2 ade jgk la kn...
tp kene ingt,if btl bf korg 2 syg kt korg,mst dier trime korg seadanya....
da taw kalu xcun y hang pi pilih 2 pasai pa??
btl x,btl x...kan3...
aku bkn pe...
agak anti cktla ngn laki y bajet macho gilew ni..
xsuke3...
dier pk dier 2 macho mcm artis?
len la kalu awal ashaari 2...
mmg xdisangkal lg la ketampanannye kn3..
wakakaka...
kalau aku nk cri bf pn kn...
aku nk cr y sedang2 jek..
xdela macho sgt xdela selekeh sgt...
haaaa...mcm 2 barula ok...
xdela menyusahkan kepala otak jek nty...
tp kalau da dpt y ensem 2 kire aset la bg korg 2...
cume berhati2lah di jalan raye...
wakakaka..
xdek kene mngene pn..
*ok xlawak... :)
so...di sini sy ingin menyatakan bahawa kisah ini tiada kene mngene dgn y hidup ataupn y telah meniggal dunia...
ok....
hehehe :)
jadi...kalu anda dpt bf y cerewet spt ini,jgn putus ase...
kite lawan balek dgn care y baik...
sekian..terima kasih...
wahhh...nk berpidato plak aku arini...
mud tgh baik ni...
sbb 2 la terover ckt... :)
wokeh!!!
cau dlu...

haaaaa....aku dpt dr mane gmbr ni pn aku xtawla...
tp aku xphm la ape benda nk pic ni merepek ni...
ade sape2 ley terangkan x...
aiyyarrrkkk....


tata tito lulu

>>teman biasa atau istimewa?hahaha

act....
arini mcm xpercaye aku dok uma jek kn...
ngeh3...
btw...
sbnrnye niat aty td mmg nk kua..
tp seems my mom bebel xhenti2,so cancel la plan 2...
lgpn ngn pokai skg ni...
xtaw la nk cri wet mane dah...
mohon keje,mcm xberkenan jek bro2 kt tmpt keje 2...
xdek kol pn..
miahahaha~
xdek mende pn nk citer...
jz nk share y aku da kopak skg ni...
ade sape2 y ade wet lebih x nk bg kt aku...
heeee... :P
nk dgr x kisah lawak y aku bincangkn dgn my mom...
hak3...
aku ade ckp ngn my mom...
ramai da mbe aku nk tunang n kawen taon ni... aku jek xdek sape nak...
kah3...
smbil tersipu2 aku bekata2....
cewahhh...
pas2 mak aku kate ape...
xpela eka,blaja dlu...
nty adela 2...
pas2 my mom ckp ape taw...
calon menantu dier xkesa la kn,aku y pilih la kn...
fuhhh....lega...
tapi...
haaaa....ada tapi kau...
my mom nk kn mak mentua y sporting...
sbb my mon ckp aku ni dala xtaw pape...
masak xtaw...
wt keje xtaw...
sume serba xtaw la...
y aku taw,makan tido makan tido jek...
so,kalau bole dy nk mak mentua y willing aja aku semua benda...
wahhhh....
syoknye kalau dpt mak mentua g2...
tp dpt ke aku??
wat nye dpt mak mentua y cerewet n kuat membebel..
xke mati lunyai aku diwatnye...
bkn pe...
my mon xnk nty bile aku da kawen,bole jd gado ngn husband...
2 y payah 2...
lg2 kalu dpt laki y anak mak g2...
huahahaha...
tp selama aku kenal laki,sumenye anak mak...
adoyaiii...
payah betol....
my mom sporting gilew la bab2 ni kn...
mcm x push aku pn suh blaja masak ke wat keje ke...
bez3....
hahahahaha...
siap cover aku lg spy cari maka mentua y sporting...
wahhh...
bahagia la hidop aku...
then...
aku jwb pe taw...
aku jwb,kalau g2,nty eka cari la org kaye2 ke... anak dato ke ape ke.. nty seng,da ade org gaji...
wahhhh...
diman g2...
nk kaye2 jek,y ade bibik...
hellooooo.....
ko xpk kew org kaye2 ni la y mate keranjang taw...
blm tentu bahagia...
watpe byk wet kalu xbahagia...
lain la kalau harte dier da bg kt kiter awal2..
mmg la aku bahagia kn...
kih3... :)
ade lg,ada lg soklan aku tye...
aku tye cmni taw...
cmne plak kalau tetibe ade laki masuk minang tyme eka blaja??
mak aku jwb pe taw...
xpela...kalau da jodoh nk wat cmne... tp ibu kene tgk dlu kriteria dier cmne..
aku tye la...
cmne kriteria y ibu nk 2??
my mom said:RAHSIA..
fuhhhh...mak aku ni....
main rahsia2 la plak...
xbole nk korek skt2 kew...
hint2 ke xdek kew...
ngeh3... :)
huiiii sronok btl borak2 ngn mak aku bab2 nih...
spontan g2...hahaha...
pe pn...
ni sekadar hiburan semata2...
juz nk share pengalaman...
mak aku cmni,mak korg xtaw la cmne kn...
mybe lebih sprting sape taw..
ckp je nk kawen,on jek kn...
wahhhh seronok la g2 ek....
miahahaha... :)
aku pn bkn la memilih sgt...
nk kate nk pilih y hensem 2,sedap mate memandang sudaaaa...
kang ensem sgt kang dikebas org jek keje...
hahaha...
nk pilih y kaye,setakat sdg2 suda....
kang kaye sgt kang susa plak,joli sakan lak kang...
anak bini terabai...
ish2...mtk dijauhkan..aminn~
ini hanye perbualan kosong shj...
tiada kene mngene ngn sape2 ye...
so...
renung2kan da selamat beramal...

haaaa...
cube tgk btl2...
2 bukan aku ye...
gambar sape ntah aku men kebas jek...
hehehe :)
adios~~

tata tito lulu

Tuesday, November 23, 2010

sedih sangat arini...

~end~

akulah remaja...aiyarkkk


hoiii...
bole x ko jgn kerek n poyo sgt...
tawla ko 2 dah poyo tp kalu dgn aku bole x ko jgn poyo??
haishhh...
ni lah dier kata aty aku y meronta2...
hati ku ade perasaan gak...
jgn sala phm ea bkn aku y kate tp aty aku y kate..
so..
kalau terasa salakan aty k,jgn salahkan aku..
huk3..
aku pn xphm la manusia zaman skg ni...
da dpt y baik,ko wt kerek plak...
ke ko ni men2 jek...
xgentle la bro...
memg xgentle...
haisssshhhh...
sbnrnye kn ni wa nk citer ni....
wa ade kenal sorg mamat ni...
kejap gentle kejap xgentle...
tp mostly dier 50-50 laaaa...
kdg2 wa ase fuiyyyooo mamat ni gentle gilew a...
xpenah berkira beb...
haaa...nk ckp aku meterialistik la 2...
bukan begitu mksd den...
aku xmeterialistik ok...
kalu aku jenis org cm2 dalame cari anak dato' ke kn...
cari si artis ke kn...
ha???xlaku..
eh3...ckp bek2 ckt ek...
awal ashaari ade taw mtk aku jd pasangan dier...
tp aku jek y xnk..
low profile la katekan..
lgpn pn aku xnk la nty wartawan ikot aku sane sni tye psl aku ngn awal kn..
hahahaha...
(kidding...)
xdela...aku pn seda aku ni sape kn...
xdek la aku nk cri pai cm2...
ape y ade 2 aku da bersyukur da...
tp aku susa cktla nk msuk ngn mamat sorg ni..
dier ni lain drp y lain la...
maklumla org da bekerja kn,mgkn pemikiran dier lain ckt kot...
tp serius wa ckp,romantik xdek,gentle pn kureng la...
tp org nye baik sgt....
tp sebaik2 dier mcm xmasuk kepala aku jek kdg2...
aku ni dala remaja kn darah enjoy lg kn...
tp xdek la smpi nk enjoy lebih2 kn..
tp still lg nk huha huha kn..
tol x,tol x..
tp....
aku terharu la dier tpupkan minyak aku,blanje aku...
aku mcm serba sala pn ade jgk...
dier ni btl ke x...
kdg2 tgk care mcm xsuke aku,tp kdg2 tgk dier mcm willing jek...
memg sume org xperfect tp mcm xserasi jek...
ke prasaan aku y da tawar aty ni...
hak3...
syadap eka syadap...
bkn pe la kn...
ade ke ptt tiap2 mlm aku mimpi sal ex aku...
aku pn xphm la knp aku mimpikan dier jek kebelakangan ni...
sakit ke dier...??
nk sgt aku taw keadaan dier tp aku taw 2 mustahil..
dier pn dh bahagia ngn org lain...
aku bole wtpe?
wt bodo jek la...huk3...
adoiii...tp sbb ko la aku jd mcm ni...
KO TAW!!!
AKU SYG KT KO SGT2 MOHD HAIZI..
KO TAW X???
ko xtaw kn...
tp...2 dlu...
skg ni ko bkn hak aku lg...
ngeh3...
aku pn xterjumpe lg lelaki y setanding ko...
hak3...
bkn setanding ape taw..
setanding dgn kehipokritan n kelentong ko 2...
ngeh3...
jahat gilew aku...
tp xpe...2 sume pengalaman...
sbb pengalaman la aku jd lbh matang..
eceh3...matang ke aku..
lg mcm bdk2 adela aku tgk..
pehal la plak aku wat citer sal cintan cintun ni..
geli la aku dgr....
jd kpd sesiapa inginkan nasihat cinta, bole cari aku yerk...
kah3...
da mcm dr love plak aku ase...
*gurau2..
dont be serius sgt...
y penting skg ni...
AKU NAK LINE AKU LAJU!!!
PEHAL LA LINE NI MCM SIPOT NI!!
SIPOT PN XLEMBAB CMNI TAW...
bengang tol aku...
stop kt cni jela...
wat sakit jantung,kepala,tgn,kaki,buah pinggang,ginjal aku jela..

sblm 2...
sume xcaye aku ckp aku xdek pakwe an...
haaa....skg meh aku tunjuk muke pakwe aku sape..
nahhhh!!!

I'M IN LOVE WIF HIM...!!!!
so....jgn sesekali tye lg k...

can cin cau~~

p/s:oh awal...i nak lesung pipit u 2 boleh x??wakakaka...kite tuka ek.. :P
*blushing*
(gewdiks nye aku...)

Monday, November 22, 2010

sesi kutuk mengutuk

kalau semalam aku citer aku epi sgt...
tp arini aku nk citer lak aku bengang sgt...
bengang tahap monyet ngah cakar pokok...
(eh ade ke monyet cakar pokok)
hmmmm watever lah...
aku mmg btl2 xdek mud arini...
hoiiii semua rakyat jelata y kononnye 1 malaysia la kn...
kalu korg xpuas aty,ckp jela...
xya la nk sindir aku plak...
ko pk aku ni ape korang nk sandar2??
ehhh...sala ckp la plak..
haaaa...
sindir taw sindir...
ke korg xtaw mksd sindir 2 ape?
sindir 2 same maksud dgn perli...
tp sindir 2 lembut ckt bahase nye...
kire ayu ckt la kn...
tp agak pedas gak la kn...
aku plg pantang a org 1st-tipu aku...
2nd-perli2 aku...
pehhh..memg panaz wa ckp lu...
gunung berapi pn xsepanas wa ni...
dala arini mmg panaz..
smpi sungai depan uma aku pn kering...
da xley nk berkayak da...
hak3
haaaa...lbh bek korg ckp dgn bahasa lg terang dan nyata...
kalu nk ckp aku bodoh,ckp je bodoh..
kalu nk ckp aku buruk,ckp je buruk..
kalu nk ckp aku hingusan ckp je aku ade hingus..
hahaha...
kn senang...ke korg nk gune sms??
nmpk grand ckt kn..xpn gune emel...
tp biase emel aku xbrape nk cek,so xya la anta..
alaaaa..membe2 an...
pe de hal klu ko nk hentam aku pon...
aslkn jgn nk melebih a kn....
tp arini sape sala ckp ngn aku mmg kene a...
dala ak bengang ngn mak aku..
aku punyer la ciap da lame...
da tuka baju da make up da tggl nk jalan jek...
mak aku bole xciap2 ag...
ckp ngn aku nk bwk g pt jawa..
aku pyer la excited nk kua nk beli brg2 ckt...
las2 kul 645 bru nk kua..
2 pn pegi kedai sejengkal dr uma aku 2 je..
klu kt c2,aku pn beli pegi sndr jalan kaki je derrr..
aku punyer la pnaz aty..
mmg arini aku tarik muke jek la...
jgn tye kenpa la,ade y makan penampo aku kang...
membe xmembe,kalu panaz tetap terlepas...
huhhhh...saba jela..
nsb bek ibukan...
diamkan jela..
tp dalam aty da ade tornedo da aku ase...
arini punyer la baik aku dok uma kn....
2 y da mcm org gilew da 2 sasau mcm cacing kepansan...
tp wa ckp lu arini ni memg hot!!!
sampai 2 kipas aku letak depan aku panaz punyer psal..
mgkn nk padankan dgn hati aku y tgh bergelora la ni kot..
kang aku perli balek kang terasa lebih plak kang...
nk touching lelebih lak...
2 y aku xsuke 2...
tp kalu lu perli wa,lu xpk lak prasaan wa kn...
bia muke xlawa,janji hati bersih derrrr....
bia muke xensem janji jgn pekak beb...
kpd saudari dan saudara berkenaan...
renung2kanlah dan selamat beramal...

haaa...ko tgk,ko tgk...
minah ni pon terkejut tgk lu...
da mcm muke aku da aku ase..
(eceh3..terperasan la plak...)

k a,cau dulu...
adios~

Sunday, November 21, 2010

jeng jeng jeng

cak!!!!
ehehehehe...
arini free2 jek kene sound ngn mak aku beb...
mak aku 2 sound aku setelah sekian lame xsound aku...
tp xpe..
aku cool jek..
ape pn aku wt muke rilex n wt muke xbersala mcm muke org lega buang air besa 2 la kn...
(ok2 terlebih sudaaa...)
nk taw knp aku hepi jek walaupon mak aku sound??
sbb arini aku puas aty sgt2..
sbb ape sbb byk sgt gmbr y aku shoot...
n byk gak jejaka2 macho,kacak,bergaya,mutu,keunggulan...
hahahaha...
ehh...x2...
xdek mase la nk usha lelaki ni...
tp adela ckt cuci mate an..
ngeh3
ok2...stop eka stop..
:)
sbnrnye bez arini aku jd benda la kan...
benda y dibuat bahan utk bergambar...
ehhh..cm pelik jek ayat aku kn...
hahaha...mmbe2 aku a ni...
kiteorg ni maklumla...
keje tanam anggur kn kt uma..
jd kiteorg saje la nk cri part tyme wt menda len..
tanam orange ke,tanam jambu ke kn...
haaaa...
barula masyuk org kate...
jd...kami bercdang utk pergi shoot lg sekali..
tp versi lain la plak..
versi menggunakan org plak..
ha??dgn sape???
dengan sape lg mmbe y dok bwh ketiak aku ni...
ngn wan a.k.a amoi n ain a.k.a heliza..
(sbb wan muke dier cm amoi n sebb ain mate dier besau mcm heliza...)
kah3..
suke2 aku jek nk letak nickname org an...
kiteorg dok bom bang bom bang...
las2 g tasik y...
simple2 jek but nice...
tp aku ase da mcm aku ni pendatang asing lak kn org sume tgk len mcm jek...
baru jek dress up ckt mate sume da terbeliak..
2 la org laki zaman skg ni...
haissshhh..
pantang nmpak aku...nk tgk jek..
eh sala...pantang nmpk pmpuan..hahaha..
(terperasan terlebih la plak..pdhl muke aku pn pecah ruma..kesian kt aku)
haaaa...
nk dijadikan cerita la...
mcm 2 jela ceritanye...
hak3...
kami shoot2 agak2 selama satu jem jek sbb mase xmengizinkan...
mcm biase la da lewat ptg baru la kami ni teringt nk balek..
haaa...
2 y kne sound direct ngn mak aku 2..
blm sempat kua kete aku dh kete leter...
aku pn senyum jela..
eh..x3..
aje gilew aku nk senyum tyme mak aku nga hot..
ade gak y kne keja ngn penyapu lidi rm 3 ringgit 2...
eh...aku pn xtaw harge penyapu brape laaaa...
aku men taram jek..
hehe :)
ape pn pengalamn kali ni memg bez!!!.
1st-dpt shoot3..
2nd-kene sound free ngn mak aku...free 2,sape nk bg kn...kah3..
:P
ape pn,ni lah hasil kerja kami selama sejam...
jeng3..
mempersembahkan....sebahagiannya..
haaa??ckt sgt??
nk tgk byk2 tgk kt fb laaa!!!
taraaaa..... :)


haaaa....topi kt bawah ni...
aku rembat adik aku pyer..
mane dier dpt pn aku xtaw la..hak3.



wahhh...cite2 nak jd model...
tp bile aku tgk aku layak jd model sabon jek la..
ehhh tp model gak namenye kn..hahaha


mase ni nga usha mamat hensem kt depan aku 2..
sbb 2 senyum meleber jek...
menjeling-menjeling ku bertentang...
mata kita sama memandang,,,
hahaha.. :)

ehhhh...habis daaaa...
ngeh3...
sooo....
can cin cau!!!

Saturday, November 20, 2010

senyummmmmmmm :)

ape perasaaan anda bile kite tgh bengang kite tgh marah tp org wt bodo jek...
ok senang citer wt mcm dier xsala...
heeee...
pada aku kelaka sgt...
ade mcm nk tumbuk2 jek manusia tuuu...
tipu la xdek org xpenah mara kn..
org y penah mara 2 maknenye dier 2 xdek reseptor kemarahan la 2 kn...
ntah2 mgkn dier dilahirkan utk senyum jek...
bile org buli kite pn kite syum...
bile org mara kiter pn kiter senyum..
bile org kutuk kite pn kiter syum...
marah???
oh tidak...
tp xboleh ke kiter hormat org y tgh mara??
(aku pn xtaw ape aku ckp ni)
at least...
dgr lah knp dier mara kew..
jgnla wt bodoh jek..
kecian org y tgh mara 2 xdek org layan..
(ok xlawak..)
agak2nye kalu dier terjun bangunan nty myusahkan org lain plak...
knp la susa sgt manusia sorg ni nk mara...
dan knp lah manusia sorg ni susa sgt nk phm knp org marakan dier...
adoiii..
xkan la aku nk explain satu mcm aku explain abc pd dak2 tadika...
dak2 tadika pn da pndai bce abc taw...
lame2 aku gak y sakit hati sbb mara sorg2...
so,conclusionnye xyah la mara2 k...
tp..
mane bole cm2!!!!!
(dgn nada nk nanges..hahaha)
kalu org 2 nk mara,dier mara jela kn...
mane la bole simpan2..
bole jd migrain taw x...
dah 2 mcm ne lg nk handle org cmni...
xpon bile aku mara aku bole membebel kt dinding ke,kt kipas ke,xpn kt tedy bear aku ni...
ada la jgk org y nk dgr kn..
(ok,dh masuk bab merepek da ni..)
lepas ni aku kne blaja syum jek...
aku kne tgk cermin dan syummm jek...
bile aku kire 1..2..3 senyummm...
1..2..3 senyum lg....
(ade gak org kate aku gile ni kang)
maknenye pasni bile mara jgn ckp kt sape2 k...
korg ckp kt ayam depan uma kew...
makcik sebelah uma kew...
walaupon dorg xtaw pape,at least ko ley lepas tensyen kn...
hahaha~
bgus gak idea aku nih...pasni boleh lah ikot tips2 ni...
supaya anda xsakit hati lg...
renung2kanlah dan selamat beramal...
tata tito lulu...
cau!!

Friday, November 19, 2010

mengapa??

aku tahu kau merajuk dgnku..
aku taw aku sering mengabaikanmu...
tp bkn aku sengaja..
aku terpakse menunaikan tanggungjawabku utk menghabiskan pelajaranku di UPM...
dan meninggalkanmu sebentar di sini...
tp itu tidak bermakne aku suda melupakan mu...
aku sentisa ingt kan kamu walaupun aku jao dr mu...
ingt xkenangan kite sewaktu dulu...
kite sering keluar bersama2...
ke mana aku ingin pergi kau selalu membawaku..
tidak pernah merungut walau sedikit pun..
aku syg kn mu...
tetapi knp kini kau merajuk dgnku....
knp kau sering wat hal..
aku sedih kita tidak seperti dulu...
kita da jarang kelua bersama....
dan kau sering kali merungut...
tp xpe...
demi kau aku sggup berkorban...
OH MOTOSIKAL KU...
ngeh3~

begini ceritanya... :)
arini plan xg mane2...
xmerayap pn...ngeh3...
tp...td ptg kami ingin ke semerah utk mengapply keje part tyme semasa msh lg menganggur di ruma y seba indah ini...
oleh kerana dok rumah hye makan tido makan tido jek..
lbh bek cari keje dptla wet poket ckt n menghilangkan kebosanan...
tempat ke 2 y nk diapplay ptg td adelah di 7e...
after that berbincang2 ingin ke pt simen sbb nk makan abc...
kami pn merempit bersama2 utk ke pt simen...
tibe2...
cewahhh...
tayar moto ku pancit...
perrggghhhhhhhh....
mase 2 sungguh malang nsb aku...
da nk sampai pancit la plak...
ape daaaa...
nsb bek brader y dok kt uma 2 bole tlg...
di mana tayar ku pancit di depan rumahnye...
hahahaha...
fuhhhh...nsb ku sungguh baik...
ni la payah nye kalau xdek bf dekat2 kmpg ni...
kah3...
ni y nk kene cari ni...
hahahaha~
(joking)
then...kami tidak membatalkan plan kami..
slepas siap dan selepas duitku melayang dekat rm 10 jgk la
(dala nga kopak tyme nih)
kami meneruskan perjuangan kami utk makan abc...
sampai2 jek kt sane abc plak xdek...
aiseyman....
isketambola btol la!!
pe lg,dok lepak minum jela...
hahaha...
peristiwa td tidak dpt ku potretkan kerana aku suda menanggung malu ditepi jalan dan tidak dapat memikirkan ape2 lg...
huahahaha...
nsb bek la bkn aku sorg2...
:P
xpela...
ape pn,aku akan berusaha utk menjadikannya seperti sedia kala...
can cin cau... :)

Thursday, November 18, 2010

jalan-jalan cari pasal

td...
g merayap lg aku...
muahahaha....
niatnye aku nk g tgk citer 2 alam..
dgn excitednye aku bgn pagi2,semata2 nk g tgk ape y gempak sgt citer 2...
aku tgk iklan kt paper merata2..
katenye sampai lua negara di tayangkan..
huhuhu..
excited a ni nk pi tgk ni..
menyarungkan baju y serba feminin 2..
cewah...
aku bersiap sedia utk amek mmbe aku ain...
mngajarnye memakai selendang sbntr...
hak3.. :P
pas2 terus pecut pegi BP at care4..
ngeh3...
cz kt c2 wayang bez...
rase grand jek an...hahahha
pdhl same jek...
then...smpai2 sane mmbe aku ni lak xnk tgk citer 2..
katenye citer 2 ntah pape...
demi melayan karenah nye..
ngeh3 kami beralih arah ke cerita unstoppable..
not bad la...
heronye....macho maaaa...
lalalalala~
pape pn cerita 2 mmbuatkan aku menjerit di dalam panggung wayang y serba suspen itu...
hahahaha~
sebab debaran 2 tersa smpi menusuk ke jantung nih...
but,las skali it hve a hepi ending...
like3!!!
sesiapa y xtgk citer 2 lg jgn ketinggalan menyaksikan skandal sy berlakon di dalam movie itu ye...
saksikanlah xrugi punyer wa ckp lu...
hahaha...
ha....ni dier hero2 nye ye...

haaaaa...dalam sibok2 kiteorg nk mencari kedai gambar...
pas2 baru jumpe...
bile da jumpe 2 kedai gmbr 2 plak wt hal laaaa...
bole blutooth jek nk cuci gmbr...
nk gune usb xbole..
xpe pyer kedai la..
untung pyer la byk nk beli mesin baru pn xmmpu kew...
hahahaha~
terpakse la aku mengsnap gambar mase 2 jgk...
semata2 nk cuci gmbr tyme 2...hahaha
sempat lg possing yek..


pehhhh...baju bunge2 siot aku pakai...
xley tahan 2...
eka pakai baju bunge2..
unbelievable...
hahahaha~
aku pn klaka tgk aku sndr pkai baju bunge2..
tp xpe,sekali sekala ap salanye kn jd minah jiwang ckt..
ngeh3~
pas wayang g karok lak..
karok mne ley tggl memg wajib klu kelua...
my favorite...
so,sampai d cni saja storyku arini..
away~

Wednesday, November 17, 2010

ape daaa arini...hahaha

story arini memg kelaka...
arini ary raye korban...
mmg da mcm ari raye aidilfitri da aku ase...
hak3...
pg2 lg dah bgun...
them mcm biase la,bgn mandi mkn ketupat...
n ciap2 g bp...
nk blek uma atok aku lg 1..
hahaha..
sampai sane dok lepak2,dok borak2...
tggu untie aku blek plak...
tggu punyer tggu dier da blek..
mcm biase la..
borak2 ngn untie borak2 remaja..
mmg xbenti ckpla untie aku 2...
sronok sgt...
ngeee!
pas2 kebetulan aku da kt bp 2 xdek wt pe...
z ajak aku kua...
aku pn ok la...
mak aku pn da bg lampu hijau...
kbtln mase aku nk kua 2 makcik2 aku sume ade kt dapo 2..
ley plak ibu aku kate aku nk kua ngn bf aku..
ape lg kecoh la satu uma 2...
dgn spupu2 aku kecoh..
msg2 tye2 aku..
aku dah xtaw nk jwb y mane satu soklannye...
hahahahaha..
aku wat la ayat cover...
mane adela...mmbe jekk...blm ape pn lg...
hahaha...
pehhh....tyme aku nk kua 2 ingt nk sorok2...
tp untie n makcik aku sume berlari dr dapo ke lua...
smate2 nk tgk z 2...
hahahha..
mmg lawak gilew la...
aku da serba sala da...
dorg suh z 2 masuk sbb nk jumpe sgt...
y z lak xnk..segan katenye..
aku da serba sala da xtaw nk wtpe aku cau cm2 jek...
hahahahaha...
dorg pggl z 'mamat skema'..
aku pn xtaw knp...
hahahahaha....
aku da gelak2 kt lua sorg tgk telatah dorg y mcm budak2 2...
sume kecoh..mcm nk sambut menantu jek..
hahahahaha
then...my mom kol ckp knp xmsuk...
untie sume tggu kt lua td cian dorg...
my mom suh dier masuk gak tyme anta aku blek nty..
hahaha
ape lg gelabah la mamat skema 2...
ngeh3..
:)
dier xnk jgk..
las2 aku blek sndri..
malam bru smpi uma..
conclusionnye,dorg sume xdpt jumpe mamat 2...
jd biarlah menjadi misteri..
hak3..
ade rezeki nty bole jmpe lg...kih3.. :P
sbnrnye takot dah nk adekan relationship y serius...
huhuhu..
jd..steady n cool jek..
ape y dtg 2,2lah jodoh kite..
tol x..hahaha..

nak dijadikan cerita lak...
aku kua ngn z td bkn pe...
sbnrnye nk g cr present utk adik aku jek...
hahahahaha
wakakakaka
adik aku dpt 5A dlm upsr...
so nk gak bg dier present...
pusing pyer la pusing...
dpt gak aku beli present dier...
then kami g karoke kejap..
mmg syok!!!
hahaha..
then,dgn lega nya kami ke kereta y terletak di parking lot tingkat atas..
dgn harapan dptla dok lam aircond selepas penat mendaki...
baru jek nk bukak pintu,tetibe...
dier kate...
alamak!cmne ni xley nk bukak...
wakakaka..
aku pn pelik asl lak mamat ni kn..
upenye remote alarm kete dier xberfungsi...
kah3..
berdekah la kami di situ..
berbagai2 care kami wt agar ia berfungsi..
mule2 tekan,pas2 ketuk2,pas2 campak2...
percubaan kami buat itu tidak berjaya jgk..
hahaha...
pas2 bukak lak natang 2...
bukak punyer bukak xley gak..
las2 kami bukak jek,biarlah kete 2 memekak sekalipn..
nsn bek akhirnye diam..
hahaha..
kalu x berkampung la aku kt summit 2..
hahahaha..
nk jadikan cerita sblm pulang kami pegi singgah kt jeti minyak beku 2...
ujan renyai2...
aku ni gatai sgt sbb dalame shoot gmbr...
g kua turun jgk walaupn hujan...
excited katekan..
hahaha...
shoot punyer shoot..panat punye panjat tetibe ade sesuatu terjd kt kamera aku...
sakit ker dier...
hahahhahaa..
ke dalame xgune dier majok dh ngn ak..
hak3..
aku tgk kt kamera 2 berdouble la plak..
masuk air la kot..
lame jgk la aku nk mengejas kamera aku 2 bg elok...
ntah tetibe xpasal2 c z 2 wtpe ntah elok lak...
hehehehehe...
huh!
lega.....
kalu x mati aku..hahaha
then mcm biase kami pulang...
tamat...
hahahaha..
eh xtamat lg....
aku ase da antok da ni..
cau3!
away~~~

Monday, November 15, 2010

exam da hbs!!!!

akhirnya....
paper suda hbs...
tyme 2 go home...
huhuhu...
tp...
knp ntah kali ni ase x excited lgsg nk blek kmpg...
ngeh3...
knp ek..
cuti sebulan ap nk wt??
keje??
dpt ke keje nty??
huhuhu..
ape pn rase lega sgt bile paper da hbs...
merdeka!!!
tp ade gak mmbe2 aku y lom merdeka lg..
pas raye la jwbnye...
xdek ape story mory y bez lerrrr...
y penting ari ni kebosanan y melampau sgt...
roomate aku pn da blek..
dier pn bz jek memanjang...
ade jek xtvt nye...
tp nsb bek lah aku ni memahami...
hahaha..
ape aku wat mlm ni??
aku berborak dgn dinding kesayangan aku nih..
ngeh2...
xboleh blah kebosanannye...
pasni blek kmpg lg la xdek sape2...
berckp ngn katil plak aku kang...
ape pn,brg tggl ckt lg nk kemas...
hope next sem bilik x tuka...
hmmmm....
knp ntah mmbe2 aku sume syp jek arini...
xkn la sume terasa ngn aku kot...
mlz deh gua nk layan...
baik wa diam jek...
lg baguih...
fb???
lg la boring da skg...
ape2 pn,tggu jela smpi kmpg mane taw mmbe2 ade xtvt bez...
ni y nk mulekan plan ni...
hik3...
goodbye upm,gudbye K5..
yeah!!!
cau!!!

Sunday, November 14, 2010

telefon bimbit..wink2**

hmmm...
exam da nk hbs....
td da lepas paper bi da...
pasni tggl paper pengucapan awam jek..
then ari selasa aku balek...
soalan bole tahan ok la jgk an...

tp apesal ntah aku ase 'epi gilew' nk balek...'
peh epi siot sbb xdek papae kt sane...
ntah knp ntah perasaan ni 'riang ria terlebih' plak nk blek...
ase nk nanges pn ade gak...
bla bla bla...

ni bercakap pasal handfon...
pasni xya la ciptakan nfon lg kalau org da malaz nk carry ke sana ke mari..
mmbazir jek wat nfon byk2 kalu xreti nk pegang atau nk bwk...
pasni xya la cipta nfon canggih2 lg..
sbb bkn gune pn kn...
haaaa....
lg satu...kalu sape y da ade nfon 2 kn...
simpan jela kt uma 2...
wt pekasam k...
nty jd la nfon antik..
bole jual..
mahal ape...
pas2 xya la susa2 mmbzir wet g topup kn...
nfon 2 bole wt hiasan jek kt uma...
msti lawa ye x...
pas2 nty jgn gelabah la kalu nk cntct sape2 susa...
sbb nfon anda 2 dah ditinggalkan di ruma..
jd...
gune public fon jela senang k....
jimat pn jimat...
anda hye memerlukan duit syiling je utk menelefon org ye...
kalu nk lebih afdal lg...
kite gune surat ye...
nk pesan ape2,kne pesan seminggu lebih awl ye..
baru romantik gune surat...
nfon ni kn da xdek gunenye..
jd...
simpan jela wt kenangan...
xpn jual,wt wet kocek...
kan3...
bengang tol...
huhuhu..

lame2 pecah gak keyboard ni kang aku menaip..
haaaa...
kpd sesiape y ade nfon 2...
renung2kan dan selamat beramal!!
:)



Saturday, November 13, 2010

trip to PD mmg syok!!!

hoi orang2 kampung semua!!!
di sini ade satu pengumuman..
ngeh3...
sbnrnye aku nk bgtaw jek smlm syok gilew g PD!!!
huahahaha,...
walaupon simple tp ramai gilew y join...
4 buah kereta n full....
walaupon sehari tp sronok gilew..
sampai xlarat aku nk berenjoy lg d sana...
kami buat bbq n makan2...
thx 2 them sbb mnyediakan semua ini n plan baik punyerrrrr....
hilang gak ketensyenan aku seketika..
hak3...
nk aku senaraikan ke name2 nye??
ramai sgtla...
miahahaha....
yang penting dak2 K5 u oll mmg rowk!!!!
y plg penting di sini n y plg bez ingin ku mnyatakan...
eceh3...
bahawa aku berlayar ke tengah laut menggunakan tilam tidur mereka...
kah3...
memg syok gilew....
seram mmg seram but fun!!
memg aku gelak xbenti2...
ase da hujung nafas da aku gelak...
kah3...
ape pn...
semalam memg syok!!!
ase nk g lg jek tp tmpt len plak..
hope plan mmbe aku di kampung menjadi la utk ke pulau tioman plak pasni.....
i hope so!!
thx oll of them...
luv u oll so much!!!!
:)

p/s:untuk maklumat lanjut sila layari fb ye...ngeh3

haaaaa....ni mase mule2 nk berangkat...msg2 da bersedia utk berangkat...
senyum semua....ngeh3...


haaaaa....y ni plak...mse msg2 blm lg terjun ke dalam pantai PD itu...
semua kne possing dlu... :)


lihatlah kami keseronokan mendayung tilam bersama-sama hingga ke tgh laut...
kah3...
mmg heppening gilew a!!!


mase ni nga berehat...
setelah penat berenang dan berenang dan berenang...
kami mencekik bbq y telah dibbq kn...ngeh3...
y pntg kenyang n enjoy!!!

haaaaa....ni plak...da nk blek da...
kepenatan...dan keseronokan....
2 dlm 1... :)

APE PON KORANG MEMG BEZ!!!!!!!!!!
NEXT TYME ORGANIZE LG K...
JENG3...
ADIOS AMIGOS.. :)


Thursday, November 11, 2010

HOI POMPUAN!!HAHAHA

nak je aku ckp mcm ni...
'HOI POMPUAN...KO XPHM BAHSE LG KEW...KO NAK ORG CKP MCM NE LG NGN KO?ASYIK CKP XPUAS ATY JE KEJENYE...
APESAL LA KO NI MUKE XTAU MALU SGT NK MENGGANGGU ORG LAIN JEK KEJENYE...
KURANG KASIH SYG KE KO NI?KO NK AKU DEBIK
KO BARU KO NK PHM KEW...!!'

mcm ni la perasaan aku skg ni...huh!!


nak je aku ckp mcm 2 kt pmpuan 2...hhuhuhu
tp aku ni bknla zalim sgt n xtau malu sgt nk g tempik2 mcm 2...
mcm org gile lak kn..
nty org kate aku ni mental...
hahahaha~
tp dalam aty memberontak la kgk nk maki2 org cm2 kn...
hak3...
tp xpe...
lex2....
sabar itu separuh drp iman...
aku msh ade akal fikiran y waras lg dan msh lg ade harga diri...
xdek la mcm pmpuan jalanan nk g serang2 org...
kita plan secara senyap tp mencucuk..
baik punyer!!!
hak3...

hmmm....
ape pn sejak kejadian n masalh y aku hadapi skg...
aku ase da lain sgt..
(nk kate aku lbh matang la 2.ngeh3)
eh xdela...
bkn lbh matang...tp ase mcm xdek perasaan pn ade jgk..
lbh rilex n lbh cool...
ni la y aku nk...
tp kdg2 melenting gak la...
hahahaha....
tp lain dr segi perubahan sikap..
ade y kpd positif tp ade jgk y negatif...
dier pn da lain,da jarang da cntct aku skg..
huhuhu~
emmm...ape pn,xpela...
aslkan kami bahagia...
hidup mane y xdek mslh kn...
sume ade mslh...
tp...
ambil ia sbg pengajaran....
adios amigos...~

Wednesday, November 10, 2010

macam2 ragam... :)

alhamdulillah...
masalah da settle..
xdek ape y nk dipeningkan lg..
but pd aku sume ni blm sepenunye settle..
ade lg perkara y perlu diamek kira n difikirkan..
tp 2 sume xpntg...
sbb pd aku jodoh,ajal pertemuan sume di tangan tuhan..
jd aku xley nk tentukan ape2 utk diri aku sndr..
kita cume bole berdoa dan bertawakkal..
kepada insan y bernama nisa(bukan nama sebenar)..
aku harap ko phm knp ni sume berlaku..
aku mtk maaf jika ade terkasr dgn ko sepanjang perjalanan kite..
aku taw ko seorang wanita y baik sgt..
xcari gado...
cakap pon elok2 dgn aku..
aku respek ko...
tp..perbuatan ko 2 aku terpakse tego ckt...
sbb sume y kita nk kt dunia ni kita xkn dpt...
aku sggup mengalah utk korg berdua tp aku xley nk wt pape sbb keputusan sume ditgn dier..
dier dh pn buat keputusan..
aku harap ko bole jalani kehidupan ko mcm biase k..
aku xdek niat pn nk sakitkan aty sape2..
aku dah wt y terbaik...
aku dah ckp aku nk undurkan diri tp...
ak da tekad,tp takdir berpihak pd aku..
tp semuanya aku xley nk percaye 100%..
ape pn aku still kne watch it...
kne la slow2...
aku harap ko dpt terima semua ni..
ko msh muda dan ko msh byk mase lg..
mcm2 y ko ley lakukan utk dpt kebahagiaan...
aku xbermusuh pn dgn ko..
aku ok jek..
ak hrp ko pn same...
cume jgn terlalu mempercayai seseorang dlm sekelip mate jek...
sbb xsume org ikhlas dlm ape y dier katekan...

ape pn....
kite enjoy!!!
hahahaha~
mcm baby ni kn epi gilew..
comey sgt..
hak3..

pasni xnk sedih2 daaaa....
ape pn mslh akn dpt settle pyer...
y pntg aku xnk kalah!!!!!!
ngeh3...
aku tetap akn pertahankan hak aku..
pas2 baru ley wt kptsn...hehehe..

pas2 pd mmbe aku y terase sgt2 ni..
saba la yek...
lex a...
membe2...
aku ade gak terase sbb pedas gilew kot ayat 2..
hahaha....
tp ape pn..
2la manusia..
adatla 2..
ade manusia y mcm 2,ade y mcm ni..
xsume perfect...
juz kne phm perangai msg2 n bile da phm ape2 hal pn xjd mslh..
mst one day dier akn sedar jgk..
huhuhu...
be strong bro!!!
ngeh3

adiosss amogosss... :)

Tuesday, November 9, 2010

me or not me?

penampilan??
salah ke ngn penampilan aku ek...
untung aku pakai baju...
drp xpakai...huhuhu..
emmm...

ari 2 dier y confuse..
skg bile dier dh wt keputusan,aku lak y confuse..
ak lak y xtaw nk teruskn ke x...
mcm xkene jek ngn taste aku...
sum1 y aku jangka lain,lain lak jdnye...
teman hidup??

susahnye kalu msg2 xkene ngn msg2...
mcm pelik jek...
n mcm terpakse jek kn..
hahaha..
awl lg kot nk pk benda2 cmni...
tp...
2 xpela..
y aku mikir gilew2 sk
g ni..
penampilan??
it's wrong??
style aku...
suke pakai baju hitam,suke pakai banggle..
mmg xladies lgsg la..
nmpk ganaz..
tp 2 y aku suke kot..
perlu ke ubah smpi de org tego??
adoiii...
lawaknye...

aku mude lg la,blm mase nk kawen pn nk tuka penampilan...
ni kire ok aku dah brubah ckt demi ckt..
bkn sng nk brubah kpd y bek ni..
nk jd jahat mmg senang...
tp nk jd bek bkn senang...
kire bruntung la aku da mcm ni kot...
haisssshhh...
xknla ak nk kne cari baju bary y ala2 fem
inin g2...
adoyaiii..
xpandainye aku....
sempoi sudaaaa...
serabut a nk bergaya lebih2 ni,...
tp...
aku amek ikhtibar jgk d
rp teguran org 2...
mmg la ade baiknya,tp perlu kew??
nk kene cari perunding penampilan nih...
hak3...
skg tggu mase jek bile mase sesuai nk ckp bnda y pntg ni...
penat dah nk ckp byk2...
diamkan ajela....
rilex sudaaaaa...~
y penting nty da hbs blaja nk cari wet byk2...
ngeh3...
sronoknyerrrr..
.....
mase 2 la aku nk tgk org y tgk aku skg ni dah berjaya...
msti bez gilew...
aminn
~


p/s;ape pn....comey minah ni...hak3

killer paper vs killer pape...huhuhu

selamat pagi...
arini cuaca cukup baik...
menandakan sudah waktunya untuk aku menjawab exam java pd arini...
setelah sekian lama aku xbukak buku java baru semalam aku bukak buku java...
setiap kali nk exam mesti ade jek masalah y datang..
aku pn xtawla knp..
kuat sgt dugaan pada aku...
aku cepat terganggu dgn benda2 y mcm ni...
tp alhamdulillah keadaan aku lbh better sekarang..
aku dpt menerima hakikat bhw xsume y kita nk dlm hidup ni kite mesti dpt...
atas dorongan dan sokongan kwn2 aku msh boleh tersenyum pd arini..
walaupn dlm hati ni hancur lebur mcm lava gunung berapi y megalir 2
(hak2..xdek kene mngene pn..)
dan walaupn kepala aku ni dah tumbuh semak samun...
huhuuhu...
tp akku still boleh pk positif...
aku dah xnk mengharapkn ape2 dr sape2...
yang penting kalu hilang pn mgkn aku boleh dpt y lbh baik dr 2...
its not a big prob 4 me..
cume mstila ade sakit aty n geram pd org y main2 kan...
especially lelaki laaa...
zaman skg ni bile berckp pasal lelaki dlm mind set aku
'XBOLEH DIPERCAYAI..'
2 je...
biala org nk ckp pe pn...
tp 2 la y berlaku dlm hidup aku sehari2...
dr dlu smpi la skg...
setiap kebaikan y dibuat oleh mereka mst ade sumthing...
jgnla ckp dorg ni ikhlas kepe...
tp xsume la..
kebanyakan y aku knl la..
cm2la...
hurrrmmmmm...
skg ni aku anggap jek xdek pape...
sbb mlz nk pk...
bab kate org 2,;wat sakit kepala jek'
yela...kepale dier jela y sakit...
kepala aku ni kebal la kn...
xsakit pn..hak3..
boleh kne migrain taw x..
silap2 sakit mental aku..huhuhu...
issshhhhh....
aku xtawla...
xpnh ak jmpe org y mcm ni...
pelik2 jek perangai...
ramai2 org y aku jumpe,dierla y plg pelik..
pe dy nk aku pn xtawla...
nk kate jahat,baik...baik sgt...
tp pelik...
terlalu baik smpaikn confuse dgn diri sndr...
las2,aku wat keputusan aku anggap jela xdek pape antara kami...
sbb kalu aku wat serius,ak gak mkn aty...
jd wat rilex2 jek...
kalu xnk,xnk la..
kalu nk,nk la...
tp bile aku xnk,sboleh2 nk...
hishhh....aku pn xphm la...
skg ni mmg kami da lain sgt...
aku pn da lain,dah xley nk berborak mcm dlu...
lalalala~
knp ek?da tawar aty kot...
nsb bek la aku still lg boleh stadi..
ade mase lg tok ak stadi semalam..
alhamdulillah xdek la kepala aku serabut mcm sblm nih...
arini killer paper...
jd...kalu ak xlulus subjek ni memg kecewa gilew la ak...
kalu aku xlulus subjek ni alamatnye smpi ke tua la aku bertapa kt UPm nih...
huhuhuhu...
y penting aku harap tuhan bukakkan pintu aty aku,bg ketenangan kt aku dlm pe jua y aku lakukan...
supaya aky xjd mcm dlu...
supaya aku xikutkn perasaan sgt.,..
aku harap hidup aku lbh maju...
aminn...
da nk gerak g exam...
adiosss....~

Sunday, November 7, 2010

perlukah jadi baik?

perlukah jadi baik?
perlukah kita jd seorang y baik sedangkan tiada sesiapa y menghargai kebaikan kita...
adakah di dalam dunia adil bg setiap ape y kita lakukan...
perlukah kita menjadi soerang y jahat kpd baik jika kebaikan itu tidak mendtgkn ape2 hasil...
perlukah perubahan itu dilakukan sekiranya tiada siapa y sedar kebaikan y kita sdg lakukan..
perlukah ini semua terjd di dalam dunia ini?
dan adilkah ia terjadi di dalam diri insan dah dalama inginkan perubahan...
inikah yang dinamakan hikmah dan lumrah alam...
hasil yang sndri tidak pasti ape kesudahannya...
adakah ini yang patut diterima oleh seorang insan y tidak brsala?
seorang wanita y telah yakin bahawa setiap ape y terjadi mungkin ada hikmahnya y tersendiri...
dan apabila keajaiban itu dtg,ia langsung pergi seperti ait ombak y ditiup angin...
kepercayaan dan perngorbanan selama ini adalah sia2...
segala apa y dipercayai kini musnah begitu sahaja...
tiada y dpt meyakinknnya dgn ape cara sekalipn...
ntah bila dan entah bagaimana penderitaan itu akan berakhir...
setelah berbagai2 dugaan y dtg,timbul lg satu persoalan adakah ini y telah ditakdirkan utknya..
untuknya berulang kali terluka dgn hanya sekelumit belas y diberikan..
adakah ini petunjuk bahawa tiada kebahagiaan dan cahaya y akan hadir di dalam hidupnya..
ini semua mimpi buruk bg nya...
dan ini hanya menambahkan kerunsingan yang selama ini telah dia fikirkan...
dilemma dalam hidupnya semakin lama semakin rumit..
kehidupan y tiada berpenghujung...
kini...
dia sedar bahawa tiada siapa y dapat membahagiakannya...
dan tiada siapa y phm akan penderitaannya...
ape y mampu dilakukan hanyalah menunggu sesuatu y tidak pasti..
yang tidak tahu ape kesudahannya...
semua sudah berakhir...
hati wanita y sememangnya lembut tidak akan dimanjakan lg...
semua y terjadi hanya sia2..
untuk ape baik budi pekerti jika tiada y mengerti...
semua ni mengarut je...

kau yang bernama nisa...hahahaha

gud morning!!!
pagi2 lg da bermain msj dgn bdak y bernama nisa 2...
knp la mesti org y bernama nisa mesti nk hadir dlm hidop ak??
haiisssshhhh....
hmmmm...
nampaknye hampir terbongkar segala rahsia...
cmne ni ek...
aku nk kne tekad trime ape pn akn terjd...
hmmmm...
bile la bnda ni sume nk berakhir...
name dah same da...
org y bernama ni memg ditakdirkan ganggu hidop aku ke ek??
adoiiii.....
dala nk exam final ni...
mangganggu mud aku...
mcm ne ak nk bertahan kalu setiap kali aku manjalinkn hbgn,ade je y xkene...
pdhl aku ase,ak bkn mcm eka y dlu....
aku dah byk mengalah...
byk sgt...
tp org sekeliling??
xtaw nk ckp pe lg...
xdek kate2 y aku nk bg...
benda y same berlaku berulang kali..
aku ase aku ni da imune...
xya dah nk bg antibiotik ke ape ke..
hahahaha...
ape aku nk wat skg ni???
aku xpk lg...
aku nk pi bunuh dier??
asenye mcm sia2 jek...
aku nk pi mara2 dier??
aku ni mcm da xdek perasaan la plak nk mara2 org...
aku nk menyampah kt dier??
perlu ke ek??
knp aku mcm ni ek??
eka??
whats wrong??
nk tgglkan dier??
adakah anda pasti??
tggu dan lihat je...

Saturday, November 6, 2010

I WANT TO BE HEPI BECOZ HE IS HEPI...
BUT HOW CAN I BE HEPI KNOWING THAT
I'M NOT THE ONE MAKING HIM SMILE...???

why should i care??

bincang pyer la bincang...
bincang xbincang mane la..
setelah kate bertemu kate...
ape aku merepek nih...
hak3.. :P
huh payah btl berkawan ngn bdk da matang ni...
adehhh...
asyik2 aku jek y kne blek...
wtf(lalalala~)..
hurrrrmmmm....
bersamanya ku menempuh segalanya...
hoiii..jiwang la plak...
jodoh pertemuan di tgn tuhan...
xnk mengharapkan ape2 lg...
xdek jodoh??
go to mall!!!
lalalala~
bile da syg..angau mendatang...
bila da angau stadi pn berlangau...
adoii..
terpk lak tntg exam...
dush3...
stadi x jgk!!
xdek mud siot...
dala cary mark xpas...merah jek...
pehal la ade exam2 ni buang mase btl la...
pas2 ade exam bkn nk tlg lulus kepe ke..
penat je blaja ari2..
tp result merah jgk...
cmne aku nk pas ni sem 1 pn da kantoi nih...
aiiyooo...
ade gak aku benti blaja ni kang...
menghabiskan boreh jo lah...
penat da ngadap buku jek...
kalu bole nk ngadap bnda len lak...
hahahaha...
LOL~
hmmm...
java oh java...
aku nk kene bercintan and berdating dgn java la plak...
oh java,,,'i luv u wif all my heart...
dont u ever hate me oh java...
i need u..i love u n i wanna be wif u allways...
everytime,every minutes n every second i think of u...
oh java....
i love u...
hahahaha...
geli btl la!!!
mcm ni la nk amek mud spy kite syg kt java ni...
nty java syg kt kite...
jd everything tntg java nty kite ingt...
kn bagus idea ni...
so,da hbs da date ngn java...
tyme 2 sleep!!!
ngek tol...
mmg ptt la ko xlulus eka...
arrgggghhhh...!!!
ku harap segala penderitaan ini akan berakhir..
yeah!!!
go eka go!!




p/s:moral value is~jgn stadi k..kite enjoy!!!!

Friday, November 5, 2010

our journey...

kisah semalam..
umpama mimpi bg ku...
xsangke plak segarang mak aku,mak aku bg ikot dier g JB..
hak3..
tido uma dier lg..
xsangke plak mak dier y plawe aku tido uma dier..
wahhh...
berasa sgt terharu g2..
heee... :)
semalam aku beranikan diriku y serba kecik ini...
hak3..
untuk memberitahu ibuku yang aku ingin ke JB..
untuk teman dy interview..
subuh2 lg kami ingin bertolak...
ibu ku bg...
tp mcm biasela kne jwb soklan peperiksaan dr dier dlu an...
hehehehe..
then ptg semalam kami berjumpe sekejap...
wahhhh...
sungguh x ku sangke dier bg present...
ngeh3...
dpt tedy bear lg..
i likeeeee!!
then....dgn keberanian y dier ade disebalik kemaluannya nye itu(jgn pk lain k)
dier menonjolkan diri nya untuk berjumpe ibuku untuk mmbawa wanita ini ke rumahnya..
hak3...
xsangke berani jgk mamat 2...
malu2 g2 pn ade gentleman gak 2..
lalalalala~
ibuku mcm segan gilew sbb mne la pernah aku tido uma lelaki...
da mcm nk jdkan bini lak...
so,aku mtk wan,kawn aku temankan ku jgk...
jd xdek la ak sorg2 nty..
wakakakaka~
then...ibuku bg kebenaran..
aku gembira sgt knp ntah ibuku bersikap terbuka semalam...
sementara aku bersiap2 dier borak2 ngn ayah..
hak3..
muke serius sehhh..
cuak mcm tgh jwb exam sehhh..
hahahah...
tawla ayah aku 2 cmne..
bpk garangnye...
pehhh...bek2 orgnye gilew2...
terus cover macho jek muke..
aku nk tergelak pn ade gak...
mst cuak nk mampos 2...
hahahaha...
y aku takutkan,takut bpk aku ckp bukan2 nty..
sbb pernah terjd dlu..
2 y takot 2..
tp bile aku tye blek,nsb bek la xdek pape..
cume borak2 kosong jek..
heeee.... :)
sampai kt uma dier fmly dier sume mcm pemalu jek...
aku pn xdek borak ngn fmly dier jgk...
kami dok terperap jek lam bilik...
malu katekan...
tp fmly dier nice la...
mgkn kami blm mngenal hati budi msg2...
tp dorg wat kami selesa di rumah 2...
melengkapkan segala keperluan y xdek walaupn kami xtaw..
padahal kami xkesa pn....
da dpt tmpt tido da ckup da...
hehehehe...
tp dorg berusaha gak...
cian dorg...
thx 2 them...
then,mlm teman dier stadi utk interview...
pehh..kul 3 kot baru tido..
n sok bgn kul 5 lak 2..
rabak mata ku...
ngeh3...
tp xpew...itulah cabaran namenye...
sok pg siap2,dalam hujam kami bertolak..
pyer la runner mamat 2 sbb takot lmbt smpi...
las2 1 jan setengah jek da smpai da..
g sarapan jap,then terus g tmpt interview 2..
pyer la lame nk tggu hbs..
haiisssshhhh....
sampai ptg gak la..
tehn kami balik...
msg2 muke da penat n nk tido...
pai tertido2 aku lam kete 2..adehhh...
penat sungguh...
hmmm..aku doakan dier dpt la utk jwatan ni...
aku tgk dier penat sgt,kami ganti drive...
smpi uma dier kami terus blek..
xtahan kepenatan...
sbnrnye mslh kami lom settle lg 2...
tp..xpela aku tgguhkan dlu sehingga keadaan kembali normal..
ape pn...
perjalanan smlm sgt seronok...
heeeee.....~
nak lagi..nak lagi...hehe :)

Thursday, November 4, 2010

warkah untuk dia..

berat sgt hati ini nk mengatakan bhwa aku syg kn kamu...
tetapi hati ini meronta2 hendak memberitahu rase y xpernah hadir sblm ni...
kau datang tanpa aku sedar...
tanpa aku pinta...
dan tanpa aku inginkan...
tetapi apa y membuatkan ku terpukau padamu adalah sikap mu y sopan..
dan budi bahasa mu yang sgt cantik sekali...
semakin lama aku dan kamu semakin hanyut dibuai cinta...
dan segala impian telah kita rancangkan bersama...
tetapi apakan daya setelah aku melihat kau masih menyimpan kenangan manis antara kau dan si dia...
siapakah aku ini dihati kamu?
apakah ertinya kehadiran diriku dalam hidupmu?
yang selama ini kau katakan sayang dan memberi harapan...
apakah aku dianggap tempat persinggahan bg insan yang inginkan kasih syg...
kasih sayang drp seorang kekasih yang kamu idamkan selama ini...
aku tidak boleh menggantikannya didalam hati kamu...
apetah lagi menjadi dirinya...
aku bukan dia...
dan aku tidak mampu untuk menjadi seperti dia...
insan yang sgt kau cintai...
alasanmu...
itu hanyalah kenangan...
adakah ia suatu kenangan jika kau masih menyimpan potretnya di mana2?
adakah itu dinamakan kenangan jika di dalam dompetmu juga terselit wajahnya?
adakah itu dinamakan kenangan jika setiap ape y berkaitan dgn dirimu akan kau selitkan tentang dirinya...
adakah ini adil bg aku?
adakah ini yang kau berikan padaku...
apa sebenarnya y tersirat di dalam hatimu itu?
hatiku meronta2 ingin kau luahkan segalanya..
walaupun perit tp aku rela jika ia perit y dtg pd masa sekarang..
bukan akan datang...
walaupun pedih aku rela untuk melepaskan mu demi insan yang kau syg...
selama aku denganmu tidakkah kau merasakan sekelumit kasih syg y aku berikan?
adakah kau menyintai dan menyayangiku hanya kerana perasaan belas kasihan seorang kekasih kepada temannya?
adakah aku hadir menggangu harapanmu untuk bersamanya?
tidakkah kau sedar kau amat melukai hatiku saat ini...
perit rasenye menyembunyikan kesedihan di dalam gelak tawa...
tetapi apa yang mampu aku lakukan adalah..
diam membisu melihat orang yang ku syg menyayangi org lain untuk selama-lamanya...
walaupun fikiranmu mengatakan bahawa kamu tidak akan memilikinya lagi...
mungkin...
jasadmu bersamaku tetap hatimu pergi bersamanya...
aku harap warkah ini dapat memberikanmu kesempatan untuk dirimu merenung seketika...


Tuesday, November 2, 2010

good good bye.. :)

kenapalah sume org y berkawan dgn aku jd jahat ek...
hmmm...
bukan niat aku pn nk jd cm2...
knp sume org y kapel dgn aku pn jd jahat??
hurrmmmm...
pdhl orgnye mule2 kenal baik sgt2...
tp bile kenal aku jek sume terpesong...
aku ase aku ptt menjauhkan diri la...
adoooiiiii...
pening pale nih...
lalalalala~
bile hati dah sygkn,ape2 jek sggup buat..
tp bile aty dah benci...
kutuk,maki,mgate sume kua...
hak3...
ape menda la y aku merepek nih...
cinta??
susahnye nk ckp pasal nih..
ade lg ke cinta sejati dlm dunia ni?
aku xpercaya benda2 ni sume...
kalau sayang 2 mgkn ade...
tp cinta aku ase da pupus da zaman skg nih...
sume nye cume nk amek kesempatan jek...
kesempatan ape 2 bergantung pd individu lah nk menilainye...
aku xspesifik kn pd ape2 pn...
hmmmm...
nk percaya pd lelaki lg??
susahla....
ape pn xbole la....
niat aku xnk kapel lg...
tp knpalah aku bole sangkut ngn mamat sorg ni...
baik pn baik...
tp...
xtawla nk ckp...
takot lak aku nk kapel2 nih...
fobia katekan...
eceh3...nk kate dier serius ngn aku,aku tgk mcm endah xendah jek mamat nih kdg2...
kdg2 aku ni mcm xdek jek...
tp nk kate dier main2 ngn aku...
tp dier serius lak...
siap gtaw mak bpk dier..
bla bla bla (secret)
dgr ckp gak la kdg2...
aisyehhh..
payah seh nk nilai org ni...
ape2 pn bole jd...
ayat manis,sape2 pn bole reka an...
jd 2 xmengherankan aku pn....
tp...mcm aku ni jahat...
ase nk menjaokan diri pn ade gak...
kesian dier...
adoiii...
berilah aku petunjuk ckt....
payah la mcm ni...

cuti2 tak bercinta..hahaha

arini aku sedih n terkilan sgt....
ade org janji nk bwk aku g tgk muvee...
tp smpai skg diam membisu...
knp susa sgt nk phm aku?
aku xmtk lbh ape2 pn..
aku xmtk wet dier...
aku xmtk dier always ade utk aku...
tp knp mst dier lupe janji dier?
aku nk sgt2 tgk citer 2...
wif him...
tp...
huhuhuhuhu...
tp xpela..
aku pn da biase g sndr...
so,bek aku g sndri jek..
biala aku mkn aty sorg2 pn janji puas aty...
hak3...
xknla aku nk memintak2 lak...
da byk kali kot aku ckp...
tp still same jek...
hmmmm...
apela nsb...
da dpt y sgt2 baik tp xsekepla la plak...
cmne nk wt ek...
ni bkn suke bising2 byk2 kali nih...
aku sndri pn bingit dgr...
huhuuhuhu...
jd arini nk wt keje jht...
nk g syp2 jek...
lantak a nk pk pe pn...
untung2 dpt anak ikan baru...
wakakakaka...
gilew aku nih...
hmmmm...
pe pn...aku hrp dier seda la arini...
klu xseda gak aku xtawla ap nk ckp...
klu aku lari jgn salakan aku la...
hak3...
:P
pe pn,arini nk merayap lg...
nk release tensen...
hurrrmmm...
hope boley terrelease la...
dgn exam nye y da nk dekat..
dgn aku xstadi ape2 nih...
bravo2...
gud eka gud...hahahaha
ngek tol!!!
aku harap cepatla aku hbs belaja..
cepatla perjalanan aku utk bebas...
lalalalalala~
syok3....
arini xdela aku dok mcm koala lam uma ni sorg2...
knp mesti koala y jd mangse ek..
hahaha...
kwang3~
ok a....
nk gerak..
jalan2 cari pasal...
hurrayyyyyyyy!!!!!!!



Monday, November 1, 2010

still alive..

ptg ni aku sedey sgt...
hmmm..
aku da tgk da gmbr dorg...
seem they're epi together...
tp...
ape gunenye aku sedih2..
sepatutnye itu adelah impian aku dgn dier...
tp...
org lain plak y dpt tunaikan impian 2...
aku??
terkontang kanting kt cni sorg2...
tp xpew...
mgkn ini nsb aku...
tp aku sentap gilew tgk gmbr2 2...
mmg epi...
mmg mesre...
mmg bahagia...
sepatutnye aku pn ptt bahagia sbb ade org y sygkn aku...
sepatutnye aku pn kne epi sbb ade org y lbh baik dr itu...
tp knp lain perasaan aku??
hmm tgn ni gatai jgk td...
sape suh tgk an...
tp i jz wanna know...
2 jew...
so...
i must love him...
i must get up 4 my own happiness...
i must trust myself...
even it hard 4 me to do it...
xperlu la pk2 lg....
keputusan muktamad!!!






quantanfornia!!

malam td xtaw tetibe jek mimpi sume org y aku rindu....
huhuhu...
knp ye hati ni mcm memanggil2 utk pergi kekuantan...
ade ape ye y sbnrnye??
hmmm..xtawla...
harap2 tiada benda y buruk akan berlaku...
miz my bro...blen...
huhuhu..mlm td mimpi abg aw jmpe kt kedai tepi pantai..
miahahaha...
syp jek skg ek...bz keje kot...huhu..
hmmm ntah2 abg da nk kawen...
2 y termimpi2 2...
kih3...
pape pn miz ol my fwen at kuantan...
bile ntah agaknye dpt g kuantan lg...
quantanfornia!!!!
hahahaha....
jamming2 punk rock...
tiada lg dlm kams hidop ku..
xdek sape nk bwk pon...
kwang3...
nk blaja men gitar sndr la jwbnye...
target pasni nk beli lens,nk beli gitar...
i likeee!!!!







glitter-graphics.com